Cuvântul credit are mai multe sensuri. Prima definiție care ne vine imediat in minte definește creditul ca oferirea de către o persoană sau o organizație a unei sume de bani sub forma unui împrumut. Persoana sau organizația care împrumută va fi numită creditor. Persoana sau organizația care primește acești bani se va numi debitor sau împrumutat. Acest împrumut presupune că debitorul va trebui să-și ramburseze creditorul la o dată prestabilită.
Vorbim și despre credit în contabilitate. Acest cuvânt are adesea un antonim numit debit. În ambele cazuri, cuvântul credit provine din aceeași origine. Cuvântul credit provine din latinescul creditum care înseamnă „ceea ce este împrumutat”.
Caracteristicile unui credit in general si ale unui imprumut Provident in special
Un credit este alcătuit dintr-un număr de caracteristici. Acestea le vom detalia mai jos.
Dincolo de faptul că un credit are loc între 2 părți, un creditor (sau creditor) și un debitor (sau împrumutat), va fi necesar să se definească clar, chiar dacă este de la sine înțeles, suma totală împrumutată precum și durata împrumut.
În general, creditorul nu își împrumută banii gratuit. El se așteaptă să fie remunerat pentru serviciul prestat. El va defini așadar o rată a dobânzii.
Creditul poate fi rambursat în mod regulat (de exemplu în fiecare lună sau chiar saptamanal in cazul unui imprumut Provident) până la scadență sau într-o singură tranșă la data scadenței.
În unele cazuri și pentru împrumuturile mari, va fi necesară încheierea unei asigurări pentru debitor. Acest lucru va permite creditorului să fie sigur că își va găsi banii și împrumutatului să fie sigur că își va putea rambursa creditul.
Diferitele tipuri de imprumut Provident
Există diferite tipuri de imprumut Provident, care au caracteristici diferite. Sumele împrumutate, termenele de rambursare și dobânzile sunt mai mari sau mai mici în funcție de tipul de credit.
Creditul imobiliar:
Acesta este unul dintre creditele cu cea mai lungă durată.
Unele credite ipotecare pot dura până la 30 de ani. Este destinata finantarii achizitionarii unui imobil pentru a locui acolo sau pentru a o inchiria. Acest tip de credit nu se afla in portofoliul Provident.
Vezi toate ofertele la creditele online Provident!
Credit de consum:
Se acordă persoanelor fizice pentru a le ajuta să finanțeze achiziția de produse sau servicii de tot felul. De exemplu, putem finanța achiziționarea unui electrocasnic. Acest tip de credit are o durată relativ scurtă și o rată relativ ridicată. Un imprumut Provident se incadreaza in acest fel de credit, oferind sume de pana la 20.000 de lei pe o perioada de maxim de 21 de luni. Este deci un imprumut mai modest pe o perioada de nici 2 ani.
Credit revolving:
După cum sugerează și numele, creditul revolving este un credit care face posibilă punerea la dispoziție persoanei care împrumută o sumă de bani care poate fi folosită atâta timp cât rezerva nu este epuizată. Împrumutatul își poate rambursa creditul pe măsură ce trece și poate reutiliza acești bani atunci când consideră de cuviință. Acest credit are, în general, un termen reînnoibil de un an. Nici acesta nu este specific Provident.
Credit sau împrumut Provident, cum se spune corect?
Aceste două cuvinte sunt folosite în mod obișnuit pentru a desemna același lucru, așa cum am putut face mai devreme în acest articol. Dar există o diferență în definiția de bază a acestor doi termeni. Acestea fiind spuse fie că vorbiti despre împrumuturi sau credit, de cele mai multe ori se înțelege.
Cuvântul „împrumut” corespunde unui act juridic care constă în transmiterea posesiei și folosirii unui bun cu păstrarea dreptului de proprietate asupra acestuia, și aceasta fără neapărat compensații financiare.
Cuvântul „credit” corespunde unei sume de bani împrumutate de un creditor unui debitor. Creditorul intenționează să-și recupereze banii la sfârșitul împrumutului precum și remunerația pentru serviciul prestat (care corespunde dobânzii).
După cum ați înțeles, ar fi așadar mai corect să folosiți cuvântul credit atunci când vorbiți despre un împrumut Provident cu dobândă de rambursat în plus față de suma împrumutată inițial.