In ultimii ani, institutiile financiare nebancare (IFN) au aparut ca o noua categorie de institutii financiare. Acestea sunt institutii financiare care nu sunt institutii strict bancare si care nu sunt angajate in furnizarea de servicii bancare. Aceste institutii financiare nou-infiintate cresc din ce in ce mai mult ca numar si ca domeniu de aplicare, deoarece urmaresc sa deserveasca piete de nisa si sa raspunda unor nevoi financiare diferite. Ca urmare, un numar tot mai mare de firme locale de servicii financiare au inceput, de asemenea, sa se adreseze acestor noi actori de pe piata si sa isi extinda oferta de produse. Acest articol discuta aspectele cheie ale institutiilor financiare nebancare precum credius suceava.
Credius suceava – Ce este o institutie financiara nebancara?
IFN-urile sunt institutii financiare care nu sunt institutii bancare si care nu sunt angajate in furnizarea de servicii bancare. Printre acestea se numara societatile de asigurari, firmele de investitii si altele similare, societatile cooperative si alte entitati similare. Unele dintre principalele caracteristici ale unei institutii financiare nebancare sunt:
- credius suceava nu este detinuta sau controlata de o banca sau de o alta institutie financiara;
- De obicei, nu sunt autorizate de catre administratia centrala sau locala;
- Nu au sediul principal de activitate in tara in care isi desfasoara activitatea;
- Acestea accepta depozite si acorda imprumuturi, investitii si ofera produse similare;
- Ele sunt diferite de societatile fiduciare sau de societatile de tip trust, care se ocupa doar de active si nu acorda imprumuturi;
- Un IFN este diferit fata de banci, deoarece credius suceava nu accepta in mod normal depozite;
- Acestea pot accepta investitii din partea publicului si pot face oferte publice de actiuni si alte titluri de valoare;
- Ele sunt diferite de agentiile de brokeraj, deoarece ofera consultanta in materie de investitii si, in mod normal, nu vand produse de investitii;
- De obicei, acestea au principii de functionare diferite de cele ale sectorului bancar.
Vezi toate ofertele la creditele online Credius!
Credius suceava – Principalele caracteristici ale unei institutii financiare nebancare
Sediul principal de activitate – IFN-urile nu sunt, in general, constituite in tara in care isi desfasoara activitatea. Acestea isi au sediul principal de activitate in afara tarii respective. Deoarece nu sunt constituite in tara, nu trebuie sa respecte toate legile si reglementarile din tara respectiva.
Control – Deoarece nu sunt banci sau companii de asigurari, nu trebuie sa respecte normele si reglementarile referitoare la proprietatea si controlul institutiei financiare. In consecinta, credius suceava poate avea structuri de proprietate diferite si pot functiona dupa modele de afaceri diferite.
Produse – Produsele oferite de credius suceava sunt, de obicei, similare cu cele oferite de alte tipuri de institutii financiare. Cu toate acestea, exista de obicei mai multe produse oferite credius suceava, deoarece IFN-urile nu sunt obligate sa respecte reguli si reglementari prestabilite.
Investitii – IFN-urilor li se permite, de obicei, sa ofere oferte publice de actiuni si alte titluri de valoare.
Depozite si retrageri – Spre deosebire de banci, credius suceava nu trebuie, in mod normal, sa colecteze depozite si sa le pastreze pentru o perioada de timp prestabilita.
Taxe si comisioane – Taxele si comisioanele pentru utilizarea oricarui tip de serviciu financiar oferit de credius suceava sunt de obicei mai mici decat cele percepute de alte tipuri de institutii.
Imprumuturi si plati
Un imprumut este o tranzactie financiara prin care se transfera bani de la o parte la alta. Acest lucru se poate face prin imprumuturi garantate de guvern sau prin imprumuturi comerciale de la banci, cooperative de credit sau alte institutii financiare precum credius suceava. Un imprumut permite unei parti sa imprumute bani de la o alta parte pentru a-i folosi asa cum crede de cuviinta, inclusiv sa ramburseze suma atunci cand este convenabil sau sa o ramburseze cu dobanda.