Un numar tot mai mare de consumatori cauta alternative la bancile traditionale. Pe masura ce tot mai multe persoane isi stocheaza banii si informatiile despre cardurile bancare in locatii digitale, mai degraba decat in locatii fizice, consumatorii cauta noi institutii financiare nebancare care functioneaza intr-un ecosistem bazat pe aplicatii. Aceste institutii financiare alternative ofera servicii similare cu cele ale bancilor traditionale, cum ar fi conturi curente si de economii, carduri de credit si imprumuturi, iar toate acestea pot fi accesate dintr-un singur loc, cum ar fi credius cont. Cu toate acestea, institutiile financiare nebancare opereaza adesea in afara cadrului de reglementare al Legii privind secretul bancar. Aceste standarde diferite fac ca institutiile financiare nebancare sa fie mai atractive pentru unii consumatori decat pentru altii. Pentru a va ajuta sa intelegeti cum functioneaza aceste institutii financiare alternative si care dintre ele ar putea fi potrivite pentru dumneavoastra, urmati aceste sfaturi pentru a alege institutia financiara nebancara potrivita si tot odata va recomandam sa va faceti un credius cont pentru a avea acces la mai multe informatii.
Cunoasteti-va obiectivele financiare cu un credius cont online
Atunci cand va decideti ce institutie financiara sa utilizati, ar trebui sa incepeti prin a va identifica obiectivele financiare. Este posibil ca unii consumatori sa fie mai interesati sa foloseasca o institutie financiara nebancara pentru servicii de economisire si de verificare de baza printr-un credius cont si sa nu aiba obiective specifice de investitii. Alti consumatori pot avea obiective mai specifice, cum ar fi dorinta de a investi intr-o anumita actiune sau obligatiune, sau dorinta de a face un imprumut mic prin intermediul unui credius cont. Daca aveti obiective specifice de investitii sau alte obiective financiare, ar trebui sa investigati produsele si serviciile financiare oferite de institutiile financiare nebancare pe care le aveti in vedere.
Credius cont – Intelegeti cum functioneaza institutiile financiare nebancare
Unele institutii financiare nebancare sunt pur si simplu banci digitale. Aceste institutii financiare nebancare pot oferi aceleasi servicii bancare ca si bancile traditionale, inclusiv conturi curente si de economii, carduri de credit si imprumuturi prin intermediul unui credius cont. Alte institutii financiare nebancare nu ofera toate aceste servicii, asa ca asigurati-va ca cititi cu atentie descrierile produselor si intrebati institutia financiara despre serviciile pe care le ofera.
Vezi toate ofertele la creditele online Credius!
Utilizati retele de incredere precum credius cont
Odata ce ati decis ce institutie financiara nebancara sa folositi, trebuie sa va asigurati ca aceasta este conectata la o retea de incredere. O retea de incredere este un grup de banci, cooperative de credit sau alte institutii financiare care colaboreaza pentru a oferi anumite servicii, cum ar fi schimbul de anumite informatii bancare. Retelele pot fi utile, dar nu inlocuiesc practicile de securitate solide. O retea este la fel de puternica ca si cel mai slab membru. Asadar, asigurati-va ca luati masurile de securitate adecvate atunci cand utilizati orice retea. O practica de securitate importanta pentru toate institutiile financiare, inclusiv pentru institutiile financiare nebancare, este sa evitati sa impartasiti orice informatii bancare, cum ar fi numarul contului dvs. de economii sau de cecuri, numerele de rutare sau alte informatii despre conturi. Insa, retelele pot imbunatati securitatea permitandu-va sa utilizati acelasi cod de acces la reteaua de incredere la mai multe institutii financiare, astfel incat sa nu mai trebuiasca sa va amintiti autentificari diferite pentru fiecare institutie.
Credius cont – Cititi informatiile scrise cu litere mici
Inainte de a crea un credius cont, asigurati-va ca ati inteles termenii si conditiile acestuia. Unii termeni si conditii includ comisioane de deschidere a contului bancar, taxe lunare de intretinere a contului sau alti termeni pe care s-ar putea sa nu-i intelegeti sau de care nu sunteti la curent. Asigurati-va ca intelegeti toti termenii si conditiile impuse la crearea unui credius cont. De asemenea, este o idee buna sa cititi politica de confidentialitate a oricarei institutii financiare nebancare pe care intentionati sa o utilizati.