Pentru a putea face față cerințelor de pe piață, fiecare firmă trebuie să treacă prin transformări implicite care să-i eficientizeze producția și implicit, care să îi genereze mai multe profituri. Această realitate este deseori atinsă doar după câțiva ani de la lansarea firmei pe piață, lipsa unor surse de finanțare flexibile conducând iminent la stagnarea activității pentru foarte multe afaceri. Opțiunile de credite firme pe care administratorii le au la îndemână sunt: creditele bancare și cele de la IFN-uri, creditele de la afaceri de tip fintech, factoringul. Fiecare dintre aceste surse oferă atât avantaje cât și dezavantaje, cei mai mulți antreprenori preferând în zilele noastre să apeleze la opțiuni rapide și imediate, cum sunt credite firme oferite de către Filbo. Creșterea inflației și lipsa de stabilitate a pieței, repercusiunile pandemiei COVID-19 asupra activității din anumite sectoare, modelarea permanentă a preferințelor clienților în funcție de politicile de marketing, toate acestea reprezintă doar câteva elemente care influențează, direct sau indirect, modul de dezvoltare al unei companii. Și pentru că ne dorim să vorbim despre credite și implicațiile acestora, vă prezentăm în cele ce urmează câteva informații vitale despre credite firme contractate de la diverși actori financiari.
Vezi ofertele la creditele pentru firme Filbo!
Despre credite firme obținute de la instituții bancare
Înainte de a apela la o instituție financiară pentru contractarea unui credit, este indicat să îți construiești câteva repere în ceea ce privește suma dorită, modul de rambursare și perioada aferentă, timpul pe care dorești să îl acorzi aprobării cererii. Așa cum bine știm, instiuțiile bancare oferă destul de greu credite firmelor aflate la început de drum, celor care nu înregistrează o anumită cifră de afacere. Mai mult decât atât, documentațiile stufoase și drumurile repetate la sucursală pot descuraja antreprenorul în obținerea finanțării dorite.
O instituție bancară va prioritiza în permanență anumiți indicatori de acordare a creditelor. Aceștia sunt reprezentați de gradul de risc al afacerii, venituri și încasări constante. În schimb, în comparație cu un IFN, o instituție bancară poate genera credite firme semnificative din punct de vedere financiar, mai ales pentru afacerile care au un rating pozitiv pe piață. După cum putem observa, afacerile mici sau cele în curs de dezvoltare pot fi dezavantajate de procesele birocratice și de comisioanele multiple dedicate analizei toleranței la risc.
Credite firme obținute de la IFN-uri
În cazul analizei realizate de către IFN-uri la acordarea unor credite firme, întregul proces se simplifică major în comparație cu instituțiile bancare. Astfel, cu o deplasare rapidă la sediul unui IFN, orice administrator poate obține în doar câteva ore o sumă dorită și cu termene de plată care beneficiază de flexibilitate. Mai mult, unele IFN-uri au implementat chiar și platforme sau site-uri de creditare pentru a face procesul mai ușor și implicit, pentru a aduce produsele financiare mai aproape de clienți. Cu toate acestea, de multe ori dobânzile percepute de către un IFN sunt mai mari decât cele de la bancă iar perioadele de rambursare pentru credite se află în corelare cu suma împrumutată. Cu cât creditul este mai mic, cu atât acesta trebuie rambursat mai repede.
Vezi ofertele la creditele pentru firme Filbo!
Credite firme de la afaceri fintech
Cu ajutorul inovațiilor oferite de către afacerile din domeniul fintech, orice antreprenor poate obține simplu și rapid un împrumut, în maxim 15 minute. Întregul proces se derulează pe site-ul creditorului, în condiții de maximă siguranță și prin completarea unei cereri. Documentele justificative de încărcat sunt relativ puține iar dacă doriți, puteți avea parte de consultanță gratuită din partea unui specialist. Filbo poate fi și pentru dumneavoastră opțiunea de care să țineți cont atunci când doriți o finanțare, totul pentru a genera cât mai rapid schimbări și dezvoltare în afacere.