Dezvoltarea unei afaceri este un proces cu pași multiplii, care solicită o permanentă atenție din partea administratorilor și resursei umane. Creșterea producției poate fi echivalentă cu necesitatea de a achiziționa, prin intermediul unui credit imobiliar pe firmă, o locație pe post de depozit, clădire de birouri sau hală industrială. Indiferent de natura dorinței pentru care un administrator dorește să contracteze un credit imobiliar pe firmă, este foarte important ca acesta să dețină informațiile necesare despre această tipologie de produs financiar.
Înainte de a vă prezenta care sunt principalele avantaje pentru un credit imobiliar pe firmă, vă menționăm faptul că acest împrumut poate fi achiziționat atât de către firme (indiferent de forma de organizare), cât și de către agenții, organizații non-guvernamentale și guvernamentale, diverse instituții. De asemenea, trebuie să subliniem faptul că fiecare creditor are propriile criterii de eligibilitate și condiții de rambursare a creditului, aspect care împiedică generarea unor informații general valabile. Prin urmare, vă putem prezenta doar aspecte generaliste, urmând ca o persoana interesată de acest subiect să se informeze de pe site-urile oficiale ale instituțiilor financiare.
Vezi ofertele la creditele pentru firme Filbo!
Ce este un credit imobiliar pe firmă
Un credit imobiliar pe firmă mai este denumită de către specialiști și experți drept credit ipotecar, un instrument extrem de complex pentru acele entități care își doresc achiziția unor imobile pentru un mod etapizat. Fondurile care sunt generate pentru un astfel de împrumut au drept garanție chiar proprietatea imobiliară care face obiectul contractului, în cazul în care firma nu își poate achita îndatoririle financiare de rambursare urmând ca creditorul să preia proprietatea respectivă. Știm cât de importante sunt dorințele de dezvoltare ale firmelor și prin urmare, este absolut elementar ca aceștia să poată accesa produse financiare cât mai avantajoase din partea creditorilor.
Cu toate acestea, chiar dacă s-au realizat în timp anumite schimbări în ceea ce privește diversificarea instituțiilor financiare, foarte puține companii pot contracta un credit imobiliar pe firmă, mai ales dacă acestea au dimensiuni reduse și activitate fluctuantă. Companiile mari care au sisteme de producție intens tehnologizate, cu cifre de afaceri reprezentative, își pot deveni obligațiile financiare și în același timp, pot operaționaliza cu ușurință obiectivele pe care și le-au propus în dezvoltarea afacerii. Un credit imobiliar pe firmă le va ajuta pe acestea să realizeze achiziții importante necesare pentru realizarea activităților. În funcție de scorul de credit deținut la biroul de credite, aceste companii pot beneficia de rate ale dobânzii scăzute și perioade de rambursare de până la câțiva ani.
Flexibilitate și vizibilitate pe piață cu credit imobiliar pe firmă
Perioadele lungi de rambursare asociate unui credit imobiliar sunt extrem de avantajoase pentru antreprenori, mai ales pentru cei care vor să-și extindă afacerea cât mai rapid. În același timp, cu ratele scăzute ale dobânzii administratorii își permit să gestioneze eficient fluxul de numerar existente la nivel intern, să poată plăti în timp util și alte îndatoriri de ordin financiar.
Mai mult, unii oameni de afaceri preferă să contracteze un credit ipotecar pentru ca ulterior, după finalizarea acestuia, să poată vinde proprietatea la un preț competitiv de piață. O afacere care deține mai multe proprietăți imobiliare se poate bucura de o vizibilitate mai bună pe piață, parteneri în afaceri apreciind nevoia de extindere și modul în care aceasta a fost realizată.
Vezi ofertele la creditele pentru firme Filbo!
Investiții cu credit imobiliar pe firmă
Proprietățile imobiliare care au fost achiziționate prin intermediul unui credit pot fi cu ușurință vândute după finalizarea împrumutului, închiriate pentru a genera noi profituri. Mare parte a investitorilor din zona imobiliarelor realizează această activitate deoarece, anumite instituții financiare se pliază foarte bine pe nevoile antreprenorilor, oferind diverse avantaje în procesul de creditare.