În activitatea unei firme mici, aflate la început de activitate apar diverse nevoi și de aceea, antreprenorii caută soluții avantajoase care să ajute firma să se dezvolte într-un mod armonios. În accesarea unui credit pentru antreprenori se iau în calcul în primul rând, atingerea obiectivelor economice de moment sau cele de lungă durată. Acest lucru este imposibil dacă nu se fac investiții în afacerea deschisă, dacă nu se contractează anumite finanțări din surse externe.
Tipul de credit antreprenori este un tip de credit pliat pe nevoile afacerilor, ale celor care doresc să-și mulțumească clienții și să fie cunoscuți prin activitatea desfășurată de cât mai multă lume. Ei pot obține o finanțare a business-ului prin credit antreprenori pe o perioadă mică de timp de până la un an. Credit antreprenori este un credit de consum luat adeseori de micile afaceri care au posibilitatea de rambursare a creditului la data scadenței.
Vezi ofertele la creditele pentru firme Filbo!
Dezvoltare prin credit antreprenori
Un credit pentru antreprenori finanțează micile afaceri pe perioada mică dar și medie, finanțarea fiind accesată pentru investiții sau activitatea curentă a firmei. Posibilitate de rambursare a banilor în tranșe bine stabilite, planificate încă de la accesare este un must atunci când vorbim despre procesul de creditare. Credit antreprenori marca Filbo are de altfel, niște principii de acordare cum ar fi rambursarea, plata și scadența banilor, analiza făcută asupra creditării stabilind exact felul în care se respectă aceste principii. La credit pentru antreprenori pot apărea avantaje sau dezavantaje, în funcție de modul în care sunt utilizați și gestionați banii.
Contractarea unui credit în funcție de verificările făcute încă de la început trebuie să gestioneze atât nevoile interne ale firmei cât și potențialul acesteia de a rambursa banii. Avantajele accesării unui credit antreprenori sunt multiple, încă de la început se realizează din start toate verificările planului de afaceri a firmei apelante, se stabilesc relații de colaborare bazate pe stabilitatea financiară a firmei care urmează a fi finanțată. Posibilitatea firmei de a accesa resurse financiare potrivite este unul dintre principalele beneficii care contribuie la dezvoltare.
Un credit antreprenori bancar sau prin intermediul instituțiilor nebancare?
Însă un dezavantaj asociat luării unui credit antreprenori este acela că pot exista fluctuații a ratei dobânzilor, element care poate conduce la imposibilitate de plată. Banca este prudentă în finanțarea firmelor mici, aflate la început de drum, iar această caracteristică fie obstrucționează procesul de aplicare, fie generează clauze multiple de acceptat pentru credite mici.
Se pot cere garanții reale pentru acoperirea creditului: mobile, imobile, utilaje, bunuri materiale, totul pentru a putea avea siguranța că valoarea creditului va putea fi rambursată în totalitate. Credit antreprenori se contractează în funcție de necesitatea financiară a firmei, valoarea creditului propus, o serie de alți indicatori care sunt stabiliți la nivelul instituției emitente. Deși nu foarte mulți antreprenori sunt la curent cu aceste implicații financiare, este vital ca aceștia să cunoască mai multe detalii despre factoring, o procedură pe care o detaliem pe scurt.
Vezi ofertele la creditele pentru firme Filbo!
Sursă de finanțare fără credit antreprenori prin factoring
Avantajul factoring-ului ca sursă de finanțare este acela că garantează numerar pentru plăți, este o sursă sigură pentru companie, cu un timp scurt de aprobare, monitorizare a cash-flow și se obține fără garanții materiale. Un dezavantaj al accesării acestui tip de produs financiar este acela că, fiind o soluție ideală pentru afaceri, acestea pot fi supravegheate pentru a nu apărea riscuri de neplată.
Daca ești antreprenor și vrei ca afacerea ta să se dezvolte, poți accesa credit antreprenori și în urma analizei dosarului de apelare poți beneficia de finanțarea dorită, indiferent că vorbim despre un împrumut tradițional, linie de credit sau servicii de factoring.