Sari la conținut

7 mituri despre creditele online care te pot costa bani

mituri despre creditele online

Apariția metodelor online de creditare atrage după sine o serie de aplicații, totul în vederea optimizării propriilor resurse financiare. Utilizatorii consideră că a aplica la mai multe IFN-uri reprezintă o cale spre succes, evitând astfel un nou refuz de împrumut. În timp ce instituțiile bancare sunt recunoscute pentru etapele lor multiple de documentare și analiză, instituțiile financiare nebancare sunt astăzi o soluție mult mai simplă și mult mai rapidă pentru cei care aplică. Totul se realizează prin intermediul device-ului propriu, cu o încărcare minimă a unui număr de documente. Printre acestea regăsim cartea de identitate, dovada încasării constante a unor venituri și după caz, un extras de cont. Cu toate că această simplificare a generat un apetit mai mare pentru contractarea unor credite online, au început odată cu acestea să se vehiculeze și o serie de mituri credit, prin care utilizatorii din mediul online sunt induși în eroare.

Dacă în cadrul articolelor anterioare am livrat o serie de informații despre documentele de aplicare, importanța comparațiilor între oferte, dar și cum să gestionezi potențialele refuzuri de împrumut, în acest articol ne propunem să demitizăm câteva informații eronate pe care cu siguranță și tu le-ai lecturat! Acestea sunt legate de ușurința acordării creditelor, indiferent de suma pretinsă sau scorul de credit asociat. Prezenta informare are un caracter informativ asupra cititorilor, propunându-și să ofere informații clare despre tema „adevăr despre împrumuturi”. Rămâi alături de noi!

TOP 7 IFN – Romania
1) 👉vivacredit.ro  – Ia bani urgent, fără garanții, în doar câteva ore – aplică online 100%!
2) 👉horacredit.ro – Obține un credit rapid doar cu buletinul, aprobat în 15 minute!
3) 👉maimaicredit.ro – Ai nevoie de bani repede? Primești răspuns instant, fără bătăi de cap.
4) 👉ferratumbank.ro – Aplică acum și primești banii direct în cont în mai puțin de 24h!
5) 👉creditprime.ro – Soluția ta pentru cheltuieli neprevăzute – fără drumuri la bancă.
6) 👉creditfix.ro – Credit online simplu, chiar dacă ai istoric negativ – aplici fără acte!
7) 👉bsgcredit.ro – Credit cu rambursare flexibilă, aprobare rapidă – aplică în 3 pași.

Mituri frecvente + realitate

Percepțiile eronate sau distorsionate propagate în mediul online cu privire la un anumit subiect pot avea un impact major față de obiectul de referință. Aceste percepții funcționează asemenea unor feedback-uri și sunt greu de controlat atunci când există un număr mare de distribuiri sau vizualizări. Lipsa de informare sau încrederea imediată pe care oamenii o investesc în ceea ce vizualizează în mediul online poate genera repercusiuni pe termen lung. Să oferim un exemplu similar! O companie și-a deschis o nouă filială în orașul Y. Încă de la deschidere, un utilizator online împărtășește o experiență negativă din una dintre locațiile brandului respectiv. Informația se răspândește și generează o reticență mai acută a oamenilor spre a încerca ceva diferit. La fel este și în cazul creditării online! Mai jos veți regăsi o serie de mituri pe care le destructurăm împreună cu dovezi clare!

  • Trebuie să ai un venit foarte mare ca să fii eligibil

Această convingere este prezentă mai ales în rândul celor care nu au interacționat anterior cu o instituție financiară nebancară. În realitate, eligibilitatea pentru un credit online nu este condiționată exclusiv de un venit lunar mare, ci de stabilitatea acestuia și de capacitatea solicitantului de a-l gestiona responsabil. Multe IFN-uri iau în considerare inclusiv alte tipuri de venituri – pensii, alocații, venituri din chirii sau activități independente – nu doar salariile clasice din contracte de muncă. Ceea ce contează cel mai mult este ca suma solicitată să fie raportată în mod realist la venitul net declarat, iar gradul de îndatorare să nu depășească un anumit prag acceptabil. Astfel, și persoanele cu venituri moderate pot obține finanțare, dacă demonstrează că își pot onora angajamentele financiare. Prin urmare, accentul se pune pe echilibru, nu pe cifra exactă din fluturașul de salariu.

  • Creditele online sunt o înșelătorie.

Putem să denumim această sintagmă mai mult o preconcepție la nivelul societății românești. Ea nu vizează în mod exclusiv instituțiile financiare nebancare, ci mediul în care acestea își dezvoltă activitatea. România este unul dintre statele în care impactul tehnologic s-a ciocnit de reticența unor generații față de noutate, tehnologie. Accesul imediat la informație, achiziții sau servicii determină unele persoane să privească mediul ca fiind nesigur. Bineînțeles, toate aceste opinii au fost exacerbate de riscurile cibernetice din mediul online și de lipsa unei documentații solide în acest sens. Revenind la greșeli credit, trebuie să menționăm că IFN-urile își desfășoară activitatea în totală legalitate, în conformitate cu reglementările impuse de către BNR. Recenziile pe care aceste entități le primesc sunt reale, iar întregul proces de obținere al împrumutului este etapizat, simplificat!

  • Oricine poate obține un credit online.

Total fals! Nu toate cererile de aplicare sunt și validate! Chiar dacă totul se derulează rapid, există câteva verificări ce se desfășoară pentru a putea prezice în linii mari comportamentul aplicantului. Instituțiile financiare, bancare sau nebancare, interoghează și analizează următoarele tipologii de date pentru cei care aplică la un credit: scorul de credit, veniturile declarate și cuantificate, nivelul existent de îndatorare. Chiar dacă unele IFN-uri oferă credite și persoanelor cu un scor negativ în Biroul de Credite (pe sume mici împrumutate), mare parte dintre acestea sunt reticente! Dacă ai avut un comportament lipsit de responsabilitate cu un credit din trecut, există mari șanse să nu obții un nou credit!

  • Nu contează scorul de credit.

Variabilitatea indicatorului „scor de credit” diferă de la un IFN la altul. Această flexibilitate nu o întâlnim în cazul entităților bancare care oferă credite persoanelor cu un bun comportament înregistrat la Biroul de credite. Chiar dacă ai un scor de credit care predispune la întrebări, trebuie să știi că există șanse ca suma aprobată să fie mai mică, la fel și perioada de rambursare.

  • E mai scump decât la bancă fizică

O altă preconcepție din gama mituri credit sau  adevăr despre împrumuturi este legată de dobânzile aferente. Acest aspect nu se aplică în mod universal! Unele IFN-uri oferă chiar și condiții mai ușoare de rambursare pentru o perioadă de 30-60 de zile, cu 0% dobândă aplicată. La fel se aplică și pentru rambursarea anticipată a împrumutului. Este foarte important să te documentezi înainte de a lua o decizie în ceea ce privește contractarea unui împrumut! Băncile pot percepe alte costuri adiționale, comisioane de analiză care îți pot crește major valoarea finală a creditului! Prin urmare, lecturează cu atenție condițiile de creditare, dar și politicile generale ale entității creditoare!

  • Un credit online are impact negativ asupra scorului de credit!

Orice tip de credit, indiferent de metoda prin care a fost contractat, poate avea un impact negativ asupra scorului de credit dacă nu achiți în timp util ratele lunare!

  • Un refuz la un IFN înseamnă refuz la toate instituțiile.

Este foarte important ca utilizatorii să nu aplice succesiv și repetitiv în obținerea unui credit, fie el și online. Acest fapt poate deteriora scorul de credit pe care îl dețineți! Încercați să vă evaluați nevoile financiare, să le prioritizați și să aplicați doar la acel credit pe care îl considerați pliat pe propriile așteptări. Dacă vă confruntați cu refuz, consultați articolul nostru special dedicat îmbunătățirii profilului de aplicant!

📌 Recomandări rapide pentru credite online:

👉 AxiCARD – Obține un card de credit fără dobândă în primele 60 de zile – fără drumuri!

👉 OceanCredit – Aplică ușor pentru un credit până la salariu, cu aprobare imediată!

👉 ViaConto – Soluția rapidă pentru cheltuieli urgente – fără hârtii, doar online.

👉 OK CREDIT – Credit online cu rambursare lunară – aplici simplu, primești rapid.

👉 CashTero – Fără adeverință, fără garanții – aplică și primești banii azi!

👉 Avinto – Credit modern, 100% online – fără comisioane ascunse!

👉 Creditron – Ai nevoie de bani repede? Aplică acum, chiar dacă ai venit mic!

👉  Lunare – Credit online cu rate lunare fixe – simplu și transparent.

👉 Crezu – Obții creditul dorit în doar câteva minute – fără drumuri, fără stres.

👉 Compară toate ofertele și aplică online

Educație 

Totalitatea exemplelor de mituri credit sunt ușor de destructurat din perspectiva argumentației. Trebuie doar să realizați o analiză clară a priorităților și să stabiliți repere. Câteva greșeli credit realizate în procesul de aplicare (spre exemplu, în zona de încărcare documente), pot atrage după sine un refuz. După ce ați identificat câteva instituții financiare nebancare, alegeți să comparați ofertele lor! În acest mod veți maximiza propriile avantaje și veți putea beneficia de un produs financiar pliat pe așteptări! Informații detaliate puteți consulta pe credit-info.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *